De horecasector wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Daarom verdient de sector volgens CD&V extra aandacht van de Vlaamse en federale overheid. Ook lokale besturen kunnen helpen om de horeca te steunen bij een veilige en haalbare heropening vanaf 8 juni. CD&V vraagt om daarbij aandacht te hebben voor kleinere horecazaken en voor de horecagelegenheden buiten het centrum. Voor CD&V biedt het uitbreiden van terraszones veel mogelijkheden. 

Dit kan onder andere door van dorpspleinen terrassen te maken. Om voldoende ruimte te laten tussen de klanten en omdat het coronavirus zich minder snel verspreidt in open lucht, zijn terrassen een goede oplossing voor horecazaken die willen heropstarten. Lokale besturen kunnen de horeca helpen door de uitbaters meer terrasruimte te bieden waar dat mogelijk is. Dit kan door openbare ruimte, zoals pleinen, gedeeltelijk als terrasruimte in te richten. 

CD&V vraagt aandacht voor de horecazaken:

cd&v mortsel steunt cafés horeca

Bijkomende steunmaatregelen

Daarnaast ijvert CD&V in het Vlaams parlement voor bijkomende steunmaatregelen voor horeca-ondernemers. 

  • Ondernemen