Waar staan we voor?


CD&V staat voor een eerlijk, betrouwbaar en betaalbaar beleid, dat mensen steunt die initiatief nemen en zich inzetten voor anderen. Mensen bouwen zelf hun eigen leven uit, dat kan de overheid niet in hun plaats. Maar de overheid moet wel mensen steunen en sterken bij die keuzes: het stichten van een gezin, het zoeken van een job, het (ver)bouwen, huren of kopen van een woonst, het opstarten van een zaak, het zorgen voor anderen, het samenleven in een buurt, het engagement in een vereniging …

CD&V waakt er over dat dit respect zich concreet vertaalt in het Vlaams beleid. Maar mensen rekenen daarbij ook op de lokale besturen. Ze willen ook in hun eigen stad een respectvolle politiek. Want …VAN RESPECT WORD JE STERK!

Respect geeft mensen meer zekerheid, het versterkt het samenleven en het is een kwestie van betrouwbaar bestuur. Het is net wanneer mensen elkaar vinden, respecteren en steunen, dat we op een positieve manier naar de toekomst kijken. Respect krijg je ook niet op een eiland, maar door het samenleven met anderen. Daarom heeft ons programma respect voor wie zich organiseert, voor het verenigingsleven in al zijn vormen. Daarom ook zijn leefbare buurten, waar mensen elkaar en de spelregels respecteren, voor ons een must... En laatst maar niet in het minst mogen mensen ook leiderschap verwachten van politici, leiderschap dat vooruitkijkt.

Dat is wat wij u met CD&V proberen te bieden. En daarom maken wij in Mortsel de komende 6 jaar van respect de leidraad van ons politiek handelen: of we nu na de komende gemeenteraadsverkiezingen in de oppositie dan wel in het bestuur zullen zitten. Deze leidraad vertaalt zich in ons 10 puntenprogramma.